"A receptekből valami mindig hiányzik... sose írjuk bele a lényeget... hogy szívvel csináld!! " - Mohr Míra (Süti MáMohr)

Karácsonyfa Süti



HV:
  • 3 dkg vaj (olvasztva)
  • 25 dkg szőlőcukor/ porcukor
  • 3 ek máz
  • 2 dl almalé
  • kis fahéj
  • 1 tojás
  • 28 dkg liszt
  • 1 cs sütőpor


Elkészítés
  1. A vajat a cukorral, a mézzel csomómentesen elkeverjük.
  2. Beleöntjük a tojást és elkeverjük.
  3. Mehet bele a fahéj. Beleszitáljuk a sütőport a liszt felét és az alma lé felét is beleöntjük. Jól elkeverjük.
  4. Beleöntjük az alma lé másik felét és a maradék sütőport is beleszitáljuk. Jól elkeverjük, beletöltjük a formákba.
  5. 175 °C-on kb 20 percig sütjük a formákban.


Sütéshez:
  • Szilikonos sütőpapír
  • Alufólia
  • rizs/liszt/bab
  • szilikonos kuglófforma/ hőálló bögrék

  1. A papírból kis négyzeteket vágunk és az egyik végétől fogva feltekerjük, úgy ahogy a videóban mutatom 😊
  2. A kuglóf formákba rizst öntök (ezzel támasztom ki, hogy ne dőljenek el a megtöltött papírformák) bele állítom az egyesével megtöltött karácsonyfa kezdődményeket és mehetnek is a sütőbe.
  3. Alufóliával biztosítjuk.



Külsejére
  • 1 tábla fehér csoki + 1 tk kókuszolaj
  • 1 cs Ataisz szeletelt mandula+ 1-3 ek zöld ételfesték
  • Színes cukorkák
  • 4 ek Porcukor +  pár csepp citrom lé


  1. A mandulát az ételfestékkel la darálom.
  2. Felolvasztom a fehér csokit a kókuszolajjal.
  3. Összekeverem a cukrot a citromlével.


Összeállítás:
  1. Bekenem a fákat fehér csokival és mandulába forgatjuk őket.
  2. A citromlés porcukrot (1-1 tk)a fák tetejére csorgatjuk, majd segítségével a színes cukorkákat is a fa külsejére ragasztjuk.


Kellemes Ünnepeket és nagyon jó étvágyat hozzá!

Míra

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése