"A receptekből valami mindig hiányzik... sose írjuk bele a lényeget... hogy szívvel csináld!! " - Mohr Míra (Süti MáMohr)

Maxi King süti /Sütés Nélkül/



Alaphoz

  • 30 dkg vajas keksz (2 csomag Leibniz és akkor pont kifér a tepsibe)

Krém (vaníliás- tejszínes)

  • 3 tasak  pudingpor (2 tejszínes, 1 vaníliás)
  • 8 dl tej
  • 400-500 ml habtejszín
  • 4 ek méz (keveset, mert a karamell szósz úgyis elég édes)

Karamell (Használhatunk boltit is, de a saját készítésű sokkal finomabb 😋😉) *Több hétig eláll a hűtőben, befőttes üvegben 

  • 1 pohár cukor
  • 1/2 pohár tejszín
  • pár kocka kb.: 50 g teavaj
  • csipet só
  • vanília

Tetejére

  • 150 g mogyoró (durvára vágva)
  • 150 g étcsokoládé (lehet a fele tej csoki is, úgy még maxi kingesebb, de édesebb is jóval)
  • 1 ek kókuszolaj/ vaj

elkészítés


Krém 

  1. A tejből és a pudingporból, a mézzel sűrű krémet főzünk ( Úgy mintha pudingot készítenénk). Majd kihűtjük.
  2. Ha már kihűlt a krém hozzákeverjük a felvert habtejszínt.

Karamell

  1. A cukrot magas hőfokon elkezdjük karamellizálni, amint kristályosodik elkezdjük szorgalmasan kevergetni, amíg minden darabb el nem olvad. Jó sokáig tart, de csak kevergessük, megéri 😋 
  2. Ha mér csak 1-2 összeállt cukordarabkánk maradt nagyon figyeljünk, hogy meg ne égessünk a cukrot, mert keserű lesz! (ha nagyon összeáll 1-2 darab, mert nem kevertük eléggé, akkor inkább halásszuk ki őket gyors mielőtt megég. de ha jól kevergetjük tuti elolvad!!) 
  3. A vajat hozzákeverjük. Ha elkevertük jól, mehet bele a tejszín és azt is elkeverjük. Nyugodtan húzzuk le a tűzhelyről, nehogy kicsapjon ÉS semmi esetre se kóstoljuk meg, nehogy megégessük magunkat!!!
  4. Mehet bele a só és a vanília.
  5. Még melegen a krémre öntjük. 

Teteje

  1. Megolvasztjuk a csokit és belekeverjük a mogyorók felét.(ezt majd szépen elkenjük a fölső kekszrétegre, a mogyik másik felét pedig csak véletlenszerűen rászórjuk)

Rétegezés

  1. A kekszek felét a tepsi aljába tesszük.
  2. Rákenjük a krém felét.
  3. Ráöntjük a karamellt
  4. Erre jön a krém másik fele (DE csak ha jól kihűlt a karamell, különben nem állnak meg szépen a rétegek)
  5. A kekszek másik felét is rátesszük.
  6. Mehet rá a csoki és a mogyoró.
  7. min 2 órát hagyjuk hűlni a hűtőbe és már falatozhatjuk is :D

így jönnek egymásra a rétegek: keksz ⇒1/2 krém ⇒ karamell ⇒ 1/2 krém ⇒ keksz+csoki, mogyoró

Kellemes elkészítést és nagyon jó étvágyat kívánok hozzá! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése