![]() |
Alaprecept |
hozzávalók / 12 adag
(Fontos, hogy hideg legyen és ne kézzel gyúrjuk, hogy ne olvadjon meg a vaj a kezünktől!)
- §10 dkg hideg apróra kockázott vaj
- § 20 dkg liszt (én ebből 12 dkg-t félfogós lisztből szoktam, azzal a legfinomabb)
- § 4-6 ek hideg víz
- § pici só
elkészítés
Francia vajas tészta
- A Lisztet a vajjal robotgéppel dara szerűre keverjük.
- Hozzáadjuk a víz felét és a géppel átkeverjük.
- Hozzáadjuk a víz másik felét és gyorsan összegyúrjuk (gyorsan hogy ne olvadjon meg a kezünktől!)
- 1-2 órát hűtőben pihentetjük.
- Kinyújtjuk a tésztát, és formára vágjuk.
- Megtöltjük gyümölccsel vagy esetleg finom édes krémmel.
- 180 C-on 40 percig sütjük.
Töltelék ötletekhez további recepteket találtok a bolgon a Desszertek & Vendégvárók között 😏
Kattints a címekre a receptért↓↓ |
![]() |
Meggyes, almás |
![]() |
Legfinomabb meggyes pite |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése