"A receptekből valami mindig hiányzik... sose írjuk bele a lényeget... hogy szívvel csináld!! " - Mohr Míra (Süti MáMohr)

"Pöttyös az igazi"

"Pöttyös az igazi" 

- pöttyös Süti MáMohr-tól

hozzávalók / 10 adag



Vaníliás krém (vaníliás- túrós krém)

  • 1 tasak vaníliás pudingpor
  • 25 dkg tehéntúró
  • 4 dl tej
  • 25 g teavaj (Ha túró nélkül készítjük 100g vaj szükséges)

Csoki krém

  • 1 tasak csokoládés pudingpor
  • 4 dl tej
  • 100 g teavaj

Díszítéshez

  • 250 ml hulala
  • 3 teáskanál házi eperlekvár ((pár csepp ízlés szerint))
  • 1 kávéskanál fahéj

Alaphoz

  • 30 dkg vajas keksz ((2 csomag Leibniz és akkor pont kifér a tepsibe))


elkészítés

Vaníliás krém (vaníliás- túrós krém)

  1. A tejből és a pudingporból sűrű krémet főzünk ( Úgy mintha pudingot készítenénk)
  2. A vajat apróra kockázzuk és még hidegen hozzákeverjük (apránként!! hogy ne essen szét a krém) a meleg, sűrű pudingos krémhez.
  3. A túrót áttörjük szitán vagy csak villával és ha már kihűlt a puding hozzákeverjük.

Csoki krém

  1. (Ugyanaz, mint a vaníliásnál csak túró nélkül) A tejből és a pudingporból sűrű krémet főzünk ( Úgy mintha pudingot készítenénk)
  2. A vajat apróra kockázzuk és még hidegen hozzákeverjük (apránként!! hogy ne essen szét a krém) a meleg, sűrű pudingos krémhez.

Díszítéshez

  1. A habtejszínt felverjük egy kis fahéjjal.

Rétegezés

  1. A kekszek felét a tepsi aljába tesszük.
  2. Rákenjük a vaníliás krémet.
  3. Rátesszük a kekszek másik felét.
  4. Erre jön a csokis krém.
  5. A csokipudingos krémre jön a tejszínhab és kávéskanál segítségével, eperlekvárt csepegtetünk a tejszínhabra.
  6. min 2 órát hagyjuk hűlni a hűtőbe és már falatozhatjuk is :D
Kellemes elkészítést és nagyon jó étvágyat kívánok hozzá! :)
Míra

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése